SwissQ

Kudu

 

Štampač kvaliteta sa dodatnim kapacitetom

 

Kudu je mašina koja proizvodi samo najbolje: visok učinak i izvanredan kvalitet, štampa table i rolne. Deset kanala boja koje se konfigurišu po želji čine ovu mašinu najuniverzalnijim flatbed štampačem swissQprint-a.

 

 

3.2m


Flatbed
3.2×2m

 

1350 dpi


Rezolucija
Maksimalni kvalitet

 

300 m2/h


Produktivnost
Danju i noću (non stop)

 

6


Boje pored CMYK
Beskrajne mogućnosti

 

 

Vrhunski UV-LED flatbed štampač

 

Kudu – prirodno vrhunski učinak

Da li radite velike tiraže? Da li vaši klijenti zahtevaju isporuku u kratkom roku ali i vrhunski kvalitet? Onda je ovaj flatbed štampač baš za Vas. Kudu, najnoviji dodatak swissQprint porodici štampača. Precizna mašina koja nudi obiman kapacitet proizvodnje i raznovrsnost izvan norme.

 

Visok učinak uz vrhunski kvalitet

Kudu radi do 300 metara kvadratnih na sat, i to zahvaljujući 3 reda glava za štampu koje su podržane funkcijama koje poboljšavaju efikasnost u radu. Kudu podiže nivo produktivnosti i kvaliteta. Maksimalna rezolucija od 1350 dpi impresioniraće svakoga.

 

10 kanala boja, maksimalna sloboda

Kao kod svakog swissQprint modela opcije i kanali boja se konfigurišu prema ideji koja treba da se odštampa. Uz Kudu procesne boje se mogu dopuniti sa dodatnih šest kanala: svetle boje, bela, lak, narandžasta, neon ili prajmer omogućavaju maksimalnu raznovrsnost primena.

 

Snažna osnova, preciznost koja postavlja nove standarde

Kudu je postavljen na solidnoj osnovi koja je napravljena od nule. Predstavlja temelj za precizno postavljanje kapljica – u kombinaciji sa najnovijim linearnim pogonima i glavama koje su dostupne na tržištu. S toga, može se očekivati jedino besprekoran kvalitet štampe.

 

 

Opcija jedne ili dve rolne

Filmovi, baneri, mrežaste rolne do 180kg, Kudu može da štampa sve, čak i one materijale osetljive na toplotu, zahvaljujući LED sušenju. Širina štampe iznosi 3,2m. Postavljanje i zamena rolni je jednostavna i kada štampa počne mašina nastavlja da radi bez potrebe za nadgledanjem i kontrolisanjem. Kada je potrebno, višeslojna štampa se radi u jednom prolazu uz precizno pasovanje.

Integrisani roler za rasprostiranje sprečava gužvanje jer izravna materijal pre nego što pređe neizgužvan preko print bed-a i ponovo se namota na suprotnoj strani. Ovaj već stabilan sistem poseduje i kontroler koji osigurava besprekoran izgled štampane slike jer kontinuirano reguliše zategnutost. Roler za rasprostiranje ima i ulogu da razelektriše statiku materijala što doprinosi preciznom postavljanju kapljica.

Sa opcijom štampanja dve rolne, Kudu može da štampa dve rolne od 60 inča istovremeno. Produktivnost je udvostručena bez obzira da li se štampa dva identična ili dva potpuno različita dizajna.

 

 

Tandem

U tandemskoj operaciji, mašina i operater udružuju snage za kontinuiranu, non-stop proizvodnju: maksimalna produktivnost od strane mašine i fitnes trening za zaposlene. Princip je jasan: mediji se mogu ubaciti u mašinu s preda i sa zadnje strane. Dok traje štampanje sa jedne strane operater ubacuje medij s druge strane, tako da se rad nastavlja bez zastoja.

Vakuumski sto poseduje prednju i pozadinsku sekciju. Tip Switch vakuum omogućava da se vakuumski kanali uključuju i isključuju segment po segment u oba dela. Vakuum u pozadinskoj sekciji može da se isključi kada se štampaju poslovi samo u prednjoj sekciji.

 

 

Tip Switch vakuum

Kudu vakuumski sto sadrži 260 paralelnih kanala od kojih svaki poseduje prekidač koji se kontroliše dodirom prsta – to je Tip Switch Vakuum (patentiranje je u toku).

Bilo koji segment može da se zatvori brzo i precizno: sa leve i desne strane medija čak i u praznini između dve table ili rolne. Curenje vazduha je potpuno eliminisano tako da nema potrebe za tapkanjem. Vakuum pouzdano drži supstrat bilo koje veličine. Sve to vreme radi tiho i energetski efikasno jer su vakuumske pumpe kontrolisane pod pritiskom.

Kako bi operater znao koji segmenti vakuuma su uključeni a koji ne svaki je opremljen zelenim i crvenim indikatorom. Umesto prekrivanja jednostavno isključite one zone koje nisu potrebne i tako uštedte na vremenu. To je još jedna karakteristika koja samo dodaje na efikasnosti kada se štampa više kopija ili kada se koristi tandemski režim rada.

 

Lory, softver proizvodnje

Za intuitivno štampanje

Softver proizvodnje je intuitivan, logičan i orijentisan prema procesu. Korisni alati i funkcije pomažu da štampa teče efikasno i produktivno. Podešavanja koja inače zahtevaju novi RIP su sada moguća i bez toga. Grafički korisnički interfejs omogućava praćenje svakog dela i elementa proizvodnje.

Poput Kudu mašine i Lory je u potpunosti proizvod swissQprint-a. Softver je zasnovan na višedecenijskom iskustvu i dizajniran je i implementiran kao neprikosnoveno softversko rešenje. Rešenje je razvijeno bliskom saradnjom sa prodavcima RIP-ova. Rezultat je integracija Lory softvera u kompletan radni proces od početka do kraja i omogućava korišćenje punog potencijala optimizacije procesa.

Lory je zasnovan na modernoj softverskoj arhitekturi stoga je robustan i otvoren za budućnost. To predstavlja motivaciju za njegov tim inžinjera da brzo odgovaraju na promene i nove zahteve tržišta. Drugim rečima, korisnik Lory softvera ima rešenje za danas ali i za sutra.

 

Grafički korisnički interfejs

Sakupite sve poslove jednostavnim prevlačenjem na virtuelnu rolnu. Vizuelne povratne informacije konstantno stižu tako da se supstrati iskoriste u punom potencijalu. Takođe ste i fleksibilni: Lory je tu da asistira ukoliko odlučite da jedan dizajn štampate više puta na jednoj rolni ili možda klaster od više različitih dizajna. I sve to bez povratka na RIP.

 

Serijska proizvodnja

Uz softver Lory priprema i štampanje velikih tiraža je laka. Kreirate projekat i fajl samo jednom zatim Lory automatski ubacuje poslove u predviđena mesta i u red za štampanje. Tako da mašina radi bez zastoja, čak i u tandemskom režimu. To je inteligentano rešenje koje znatno smanjuje opterećenost operatera.

 

Statistika

Lory beleži kompletnu istoriju posla. Prikupljeni podaci pružaju informacije o svim troškovima: potrošnja boje, koliko je odštampano metara kvadratnih, vreme za koje je to odštampano itd. Na taj način Lory pomaže optimizaciju dodate vrednosti.

 

Boje

Dostpuno je 10 kanala boja

UV boje

Univerzalni set boja za primenu na akrilu, aluminijumskim kompozitnim pločama, drvetu, banerima, poliesteru, polikarbonatu, polistirenu, (krutoj peni) PVC-u, vinilskim filmovima, fleksibilnim pločama od pene i na još mnogim drugim medijima. I to zahvaljujući tome što Kudu poseduje 10 kanala boja. Nijedan drugi štampač ne nudi toliko slobode u kreiranju palete boja.

Pri formulaciji boja vodi se računa o ekologiji i uticaju na zdravlje ljudi. Sve boje su bez VOC-a i NVC-a. Takođe, boje poseduju i Greenguard Gold sertifikat što znači da zadovoljavaju izuzetno stroge ekološke kriterijume. Prema tome, odštampani proizvodi mogu da se koriste u školama i ustanovama zdravstvene zaštite.

U potpunosti se možete osloniti na konzistentan kvalitet boja jer se svaka boja testira u swissQprint laboratoriji pre isporuke klijentima.

 

Svetle boje

Svetla cyan, svetla magenta i svetla crna daju prirodne tonove kože, suptilne gradijente i senčenje. Pogodne su za štampanje fine umetnosti.

 

Bela, lak, prajmer

Bela, kao baza ili štampana selektivno služi za isticanje kod transparentnih ili tamnih medija. Efekat laka se može primeniti samo na deo ili celom površinom supstrata i daje vizuelni i taktilni doživljaj. Prajmer nanosi bazu za štampanje na metalu i staklu.

 

Procesne boje

Inkjet štampa može biti šarena poput sveta oko nas. CMYK koji je standardan za sve swissQprint sisteme je potrošan, ili prilikom inicijalnog opremanja štampača ili kasnije kada se zahtevi promene. Dostupno je deset kanala boja koji se slobodno konfigurišu.

 

Narandžasta

Narandžasta značajno proširuje gamut kada su u pitanju narandžasti i crveni tonovi. To pomaže precizniju reprodukciju korporativnih boja.

 

Neon

Privlači pažnju: neon žuta i neon roze daju senzacionalan izgled štampanim materijalima. A takođe su fluorescentni na crnom svetlu.

swissQprint zelena tehnologija

ekonomična štampa bez zagađenja

Korisnici swissQprint mašina i pored obimne proizvodnje ne ostavljaju značajan ekološki otisak jer swissQprint podjednako vrednuje ono što je dobro za klijenta ali i za okolinu.

 

Profitabilna LED tehnologija

LED sušenje je hladno. To znači da može da štampa i medije osetljive na toplotu. LED lampe su uvek spremne za rad, nemaju vreme zagrevanja za rad ili vreme hlađenja nakon rada. Mehanički su robustne i ne zahtevaju održavanje. LED je takođe isplativ zbog visoke dostupnosti sistema i izuzetno niskih zahteva za održavanjem.

 

Ekonomična i ekološka mašina

Uz swissQprint štampate čiste savesti.

Bez ozona, skoro bez škarta i otpada, uz jako skromno održavanje uticaj na životnu sredinu je minimalan.

 

Sertifikovana energetska efikasnost

swissQprint LED sistemi su dokazano energetski efikasni (ISO 20690:2018). Vlasnik ovakve mašine ne samo da ima male troškove rada mašine već i štedi vredne resurse.

 

Funkcije

Kod drugih su dodaci a kod swissQprint-a su standard

 

Kanal za sečenje

Print bed poseduje kanal za sečenje koji daje definisanu ivicu sečenja. Štampana rolna se lako odvaja, spremna za završnu obradu i isporuku. I mašina je spremna za novi posao.

 

U skladu sa PSD

swissQprint štampači velikog formata su u skladu sa Fogra PSD. Mogu da se integršu u PSD radni proces i da isporučuju konstantan kvalitet štampe sa vernim rezultatima boja.

 

Vrhunski linearni pogoni

Linearni pogoni su poslednja reč tehnologije i pomažu u preciznom postavljanju kapljica tako što pomeraju gredu i nosač glave brzo i mikrometarski precizno.

 

Raznovrsnost medija

Akril, aluminijum, kompozitni paneli, drvo, baneri, poliester, polikarbonat, polistiren, PVC (visoke gustine), fleksibilni paneli od pene, staklo, metal – rutinski poslovi za jednu swissQprint mašinu. Štampanje na materijalima osetljivim na toplotu poput tekstila, filmova i kartona je sada takođe bez stresa.

 

Funkcije

Kod drugih su dodaci a kod swissQprint-a su standard

 

Jednostavno štampanje serija

Štampanje serija identičnih ili različitih slika bez dodatnih RIP procesa? Ništa lakše. U softveru za proizvodnju samo prevucite fajlove na virtuelni print bed i spremni ste za rad.

 

Nastavak štampanja nakon prekida

Uprkos svim predostrožnostima desio se prekid rada i to pred poslednjih nekoliko metara materijala? Nije kraj sveta. Pomoću softvera operater nastavlja štampanje baš tamo gde je prekinuto – i spašava situaciju.

 

Svetlosna zavesa

Ukoliko neko ili nešto prodre kroz svetlosnu zavesu koja okružuje gredu nosač glave štampača usporava kako bi upozorio ali i zaštitio operatera. U međuvremenu štampanje se nastavlja. Ne gubi se na materijalu ni na vremenu.

 

Čiode za pasovanje

Postavljaju se brzo i pomažu da se u potpunosti i efikasno iskoristi print bed: swissQprint čiode za pasovanje.

Zakačene za finu mrežu one su precizni mehanički učvršćivači i nalaze se sa obe strane print bed-a. Mogu da se koriste za bilo koji format i za više kopija.

 

Crash Senzori

Crash Sensor tehnologija sprečava oštećivanje i škart materijala ukoliko je debljina materijala netačno uneta ili ako ivice materijala vire sa strane. Nosač glave se zaustavlja ukoliko postoji opasnost i kasnije nastavlja iz istovetne pozicije.

 

Primena

Neverovatne stvari su sada lake

Transparentnost može da ostavi snažan utisak. Višeslojno štampanje se sastoji iz – sloja procesnih boja, sloja baze, sloja blokatora, sloja baze i još jednog sloja procesnih boja. To se lako postiže, svi slojevi se štampaju u jednom prolazu tako da se preklapaju savršeno precizno i nema opasnosti od razlivanja boje.

 

Efekat laka

Kako bi se stvorio dodatni utisak tu je efekat laka. Mogućnosti su razne: može da se štampa selektivno ili preko cele slike, u tanjem ili debljem sloju, sa mat ili sjajnom završnicom.

 

Reljefna štampa

Kudu može da proizvede teksture i reljefe uključujući i Brajevo pismo i to slojevitom štampom. Kako broj slojeva raste zazor glave se povećava automatski kako bi se zaštitile glave i postigli optimalni rezultati.

 

Flip – obostrano štampanje

Obostrano štampanje uz precizno pasovanje je moguće čak i na neravnomerno isečenim medijima. Čiode za pasovanje i Flip funkcija omogućavaju savršeno pasovanje prednje i zadnje strane što štedi vreme i minimalizuje otpad.

U čemu je caka: jednostavno upasujete istu ivicu prednje i zadnje strane.

 

 

 

 

Tehničke specifikacije

 

Dimenzije Kudu
Flatbed, bez margina (full bleed) 3240×2030mm
Zazor Maksimum 50mm
Težina supstrata Maksimum 100kg/m2
Širina rolne Maksimum 3200mm
Težina rolne Maksimum 180kg / dvostruka rolna svaka po 100 kg
Prečnik rolne Maksimum 360mm

 

Oprema / Opcije

 

Sušenje UV LED
Opcija štampanja sa rolne na rolnu 3200mm x beskonačno
Opcija dve rolne 2 x 1524mm x beskonačno
Tandemska funkcija standard
Prostor štampe, tandemska zona 3240 x 1015mm
Tip Switch Vakuum standard

 

Boje

 

Kanali boja Maksimum 10
Glave Maksimum 30
Broj glava po kanalu 3
Svetlo cyan, svetlo magenta, svetlo crna
Bela
Lak
Prajmer
Narandžasta
Neon žuta, neon roze

 

 

Vrste boja

 

Integrisane zalihe boja CMYKcmk, narandžasta posude od 5 litara / bela, lak posude od 5 ili od 1 litra / neon, prajmer posude od 1 litra
Boje sa UV sušenjem
Solvent-free (bez VOC-ova)
Greenguard Gold sertifikat
Snabdevanje belom i sistem održavanja Potpuno automatski
Primena na otvorenom i zatvorenom prostoru

 

Rezolucija

 

Adresabilna rezolucija Do 1350 dpi
Vizuelna rezolucija Do 2540 dpi

 

Dimenzije i težina

 

Dimenzije (dužina x širina x visina) 2.89×6.13×1.39m
Težina 2600kg
Standardi bezbednosti U skladu sa svim standardima industrije

 

Uslovi za instalaciju

 

Napajanje 3 x 400V, 3L + N + PE (50/60Hz)

3 x 480V, 3L + N + PE (60Hz)

3 x 208V, 3L + PE (50/60Hz)

Odlična energetska efikasnost prema ISO 20690:2018

Raspon temperature +20°C to +30°C
Relativna vlažnost 40% do 80% bez kondenzacije

 

Prvoklasno nasleđe

swissQprint Kudu je sto-procentno proizvod švajcarskog inžinjeringa.

Svaka mašina se sklapa ručno i sastoji se od oko 2000 pojedinačnih delova od kojih više od 90% dolazi iz Švajcarske. 80% od 200 dobavljača delova su švajcarske kompanije.

 

swissQprint daje sveobuhvatna i pouzdana rešenja

svaki element swissQprint sistema se pažljivo uklapa u vešto smišljenu celinu: od mehaničkih delova, preko kontrolnih sistema do softvera za proizvodnju. To je zato što inžinjeri koji rade na svakom pojedinačnom elementu konstantno sarađuju. Takođe, proizvodnja boja namenjena swissQprint mašinama vrši se u swissQprint laboratorijama. To je garancija da boje idu u korak sa razvojem mašina.

 

swissQprint ima predstavništva u celom svetu

Ovlašćeni predstavnici i prodajni partneri u svojim lokalnim magacinima drže potrošne materijale i rezervne delove tako da je isporuka brza, a svi tehničari prolaze trening u centrali swissQprint-a tako da je održavanje mašina ili asistencija brza, efikasna i pouzdana.