SwissQ

Impala 4

 

Evropski šampion među flatbed štampačima

 

Nyala 4 predstavlja simbiozu vrhunskog kvaliteta štampe, multifunkcionalnosti i efikasnosti. Kada su u pitanju kvalitet i kvantitet nijedan drugi štampač ne nudi bolji odnos cene i učinka.

 

 

2.5m


Flatbed
2.5×2m

 

1350 dpi


Rezolucija
Maksimalni kvalitet

 

180 m2/h


Produktivnost
Uvek spremna za rad

 

5


Boje pored CMYK
Po narudžbini – mogu se konfigurisati

 

 

Vrhunski UV-LED flatbed štampači

 

Flatbed 4. generacije

Osnivači kompanije se bave digitalnom štampom već 25 godina, toliko da su uticali na razvoj industrije što je takođe uticalo na razvoj kompanije. Tržište je takođe dalo svoj sud: swissQprint je sinonim za preciznu, praktičnu i pouzdanu tehnologiju. Najbolji UV inkjet štampač na tržištu poslednjih šest godina je swissQprint model Nyala. Upravo to navodi kompaniju da sa svakom novom generacijom mašina podiže nivo tehnologije.

 

Korak napred

Impala 4 i Nyala 4 daju novu definiciju vrhunskog kvaliteta sa svojom rezolucijom od 1350 dpi. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji glava štampe u kombinaciji sa visoko preciznim postavljanjem kapljica koje je usavršio swissQprint. Model Oryx 4 je sada opremljen sa glavama visokih performansi čime je produktivnost mašine podignuta za čak 40%. to je model početnog nivoa u sopstvenoj klasi.

 

Jedinstveni vakuumski sistem

Sve mašine 4. generacije opremljene su jedinstvenim Tip Switch Vacuum sistemom. On se sastoji od 256 pojedinačnih i podesivih vakuumskih segmenata što znači da je moguće postići savršen vakuum za bilo koju veličinu supstrata. Svaki segment može da se otvori i zatvori brzo i lako čak i između medija bez obzira na dimenzije. Curenje vazduha i masking su sada stvar prošlosti. Budućnost je fino podešena vakuumskom kontrolom i efikasnim radom bez mnogo buke. Vakuumske pumpe ne prave buku a takođe štede i energiju.

 

Individualna konfiguracija

Sa swissQprint faltbed štampačem dobijate rešenje koje Vam je potrebno. Originalnu konfiguraciju lako možete prilagoditi individualnim zahtevima i potrebama jer su svi swissQprint sistemi modularni. 4. generacija nudi mnogobrojne opcije i u knsultaciji sa Vama konfiguriše se mašina koja je baš za Vas.

 

Opcija jedne ili dvostruke rolne

Filmovi, baneri, mrežaste rolne do 180kg, swissQprint sistemi mogu da štampaju sve, čak i one materijale osetljive na toplotu, zahvaljujući LED sušenju. Širina štampe iznosi 2,5m (Oryx / Impala) ili 3,2 m (Nyala). Postavljanje i zamena rolni je jednostavna i kada štampa počne mašina nastavlja da radi bez potrebe za nadgledanjem i kontrolisanjem. Kada je potrebno, višeslojna štampa se radi u jednom prolazu uz precizno pasovanje.

Integrisani roler za rasprostiranje sprečava gužvanje jer izravna materijal pre nego što pređe neizgužvan preko print bed-a i ponovo se namota na suprotnoj strani. Ovaj već stabilan sistem poseduje i kontroler koji osigurava besprekoran izgled štampane slike jer kontinuirano reguliše zategnutost. Roler za rasprostiranje ima i ulogu da razelektriše statiku materijala što doprinosi preciznom postavljanju kapljica.

Sa opcijom dvostruke rolne, štampač može istovremeno da radi na dve rolne do 47 inča (Oryx / Impala) ili do 60 inča (Nyala). To udvostručuje produktivnost bilo da se štampa identičan dizajn na obe rolne ili se rade dva potpuno drugačija dizajna.

 

Opcija table

Ova opcija je ključna za štampu krutih medija dužine do 4 m. Velike panele za vreme procesa štampanja drži čvrsto na mestu pomoću moćnog vakuumskog sistema. Kada greda stigne do kraja stola sofisticirani sistem preuzima panel i automatski povlači supstrat. Štampanje se nastavlja čim supstrat bude postavljen na tačku ’zero origin’.

Ovaj proces je kombinacija apsolutne preciznosti i izuzetne efikasnosti. Vakuumski sistem pomaže u pozicioniranju i pomeranju: inverzija vakuuma stvara jastuče od vazduha tako da i materijal koji teži do 100 kg bukvalno pluta preko print bed-a čime se lako pomera i namešta.

 

Tandem

U tandemskom režimu rada, mašina i operater udružuju snage za kontinuiranu, non-stop proizvodnju: maksimalna produktivnost od strane mašine i fitnes trening za zaposlene. Princip je jasan: mediji se mogu ubaciti u mašinu s preda i sa zadnje strane. Dok traje štampanje sa jedne strane operater ubacuje medij s druge strane, tako da se rad nastavlja bez zastoja.

Vakuumski sto poseduje prednju i pozadinsku sekciju. Tip Switch vakuum omogućava da se vakuumski kanali uključuju i isključuju segment po segment u oba dela. Vakuum u pozadinskoj sekciji može da se isključi kada se štampaju poslovi samo u prednjoj sekciji – masking nije potreban.

 

Uz tandem: 245 panela / sat

Bez tandema: 143 panela / sat

Praktični test

Proizvodnja 700 x 1000 mm panela na Nyala 4 u speed režimu.

Rezultat: 71% veća produktivnost u tandemskom režimu

 

Tip Switch vakuum

Vakuumski sto sadrži 256 paralelnih kanala od kojih svaki poseduje prekidač koji se kontroliše dodirom prsta – to je Tip Switch Vakuum (patentiranje je u toku).

Bilo koji segment može da se zatvori brzo i precizno: sa leve i desne strane medija čak i u praznini između dve table ili rolne. Curenje vazduha je potpuno eliminisano tako da nema potrebe za tapkanjem. Vakuum pouzdano drži supstrat bilo koje veličine. Sve to vreme radi tiho i energetski efikasno jer su vakuumske pumpe kontrolisane pod pritiskom.

Kako bi operater znao koji segmenti vakuuma su uključeni a koji ne svaki je opremljen zelenim i crvenim indikatorom. Umesto prekrivanja jednostavno isključite one zone koje nisu potrebne i tako uštedte na vremenu. To je još jedna karakteristika koja samo dodaje na efikasnosti kada se štampa više kopija ili kada se koristi tandemski režim rada.

 

Rob

Na svim swissQprint flatbed štampačima ubacivanje i izbacivanje medija na štampač vrši robot. Uz nekoliko jednostavnih koraka i za 10 minuta Rob je priključen na štampač i spreman za rad. Još nekoliko klika mišem da se unesu postavke posla i štampanje može da počne. Tu sve preuzima softver proizvodnje. On komunicira sa Robom i sa štampačem.

Operater, u međuvremenu može da pređe na druge zadatke ili čak da napusti štampariju. Rob i štampač mogu da odrade smenu potpuno sami. Rob je spreman za rad 24/7. On precizno i efikasno obavlja rutinske poslove.

 

Boje

Dostupno je devet kanala boja

 

UV Boje

U zavisnosti od primene dostupni us različiti setovi boja, Grafički set boja za primenu na akrilu, aluminijumskim kompozitnim pločama, drvetu, banerima, poliesteru, polikarbonatu, polistirenu, (krutoj peni) PVC-u, vinilskim filmovima, fleksibilnim pločama od pene i na još mnogim drugim medijima. Za specijalizovanu štampu na staklu i metalu dostupni su setovi boja sa optimizovanim svojstvima.

Pri formulaciji boja vodi se računa o ekologiji i uticaju na zdravlje ljudi. Sve boje su bez VOC-a i NVC-a. Takođe, boje poseduju i Greenguard Gold sertifikat što znači da zadovoljavaju izuzetno stroge ekološke kriterijume. Prema tome, odštampani proizvodi mogu da se koriste u školama i ustanovama zdravstvene zaštite.

U potpunosti se možete osloniti na konzistentan kvalitet boja jer se svaka boja testira u swissQprint laboratoriji pre isporuke klijentima.

 

Svetle boje

Svetla cyan, svetla magenta i svetla crna daju prirodne tonove kože, suptilne gradijente i senčenje. Pogodne su za štampanje fine umetnosti.

Bela, lak, prajmer

Bela, kao baza ili štampana selektivno služi za isticanje kod transparentnih ili tamnih medija. Efekat laka se može primeniti samo na deo ili celom površinom supstrata i daje vizuelni i taktilni doživljaj. Prajmer nanosi bazu za štampanje na metalu i staklu.

 

Procesne boje

Inkjet štampa može biti šarena poput sveta oko nas. CMYK koji je standardan za sve swissQprint sisteme je potrošan, ili prilikom inicijalnog opremanja štampača ili kasnije kada se zahtevi promene. Dostupno je devet kanala boja koji se slobodno konfigurišu.

 

Narandžasta

Narandžasta značajno proširuje gamut kada su u pitanju narandžasti i crveni tonovi. To pomaže precizniju reprodukciju korporativnih boja.

 

Neon

Privlači pažnju: neon žuta i neon roze daju senzacionalan izgled štampanim materijalima. A takođe su fluorescentni na crnom svetlu.

 

swissQprint zelena tehnologija

ekonomična štampa bez zagađenja

Korisnici swissQprint mašina i pored obimne proizvodnje ne ostavljaju značajan ekološki otisak jer swissQprint podjednako vrednuje ono što je dobro za klijenta ali i za okolinu.

 

Profitabilna LED tehnologija

LED sušenje je hladno. To znači da može da štampa i medije osetljive na toplotu. LED lampe su uvek spremne za rad, nemaju vreme zagrevanja za rad ili vreme hlađenja nakon rada. Mehanički su robustne i ne zahtevaju održavanje. LED je takođe isplativ zbog visoke dostupnosti sistema i izuzetno niskih zahteva za održavanjem.

 

Ekonomična i ekološka mašina

Uz swissQprint štampate čiste savesti.

Bez ozona, skoro bez škarta i otpada, uz jako skromno održavanje uticaj na životnu sredinu je minimalan.

 

Sertifikovana energetska efikasnost

swissQprint LED sistemi su dokazano energetski efikasni (ISO 20690:2018). Vlasnik ovakve mašine ne samo da ima male troškove rada mašine već i štedi vredne resurse.

 

Funkcije

Kod drugih su dodaci a kod swissQprint-a su standard

 

Kanal za sečenje

Print bed poseduje kanal za sečenje koji daje definisanu ivicu sečenja. Štampana rolna se lako odvaja, spremna za završnu obradu i isporuku. I mašina je spremna za novi posao.

 

U skladu sa PSD

swissQprint štampači velikog formata su u skladu sa Fogra PSD. Mogu da se integršu u PSD radni proces i da isporučuju konstantan kvalitet štampe sa vernim rezultatima boja.

 

Raznovrsnost medija

Akril, aluminijum, kompozitni paneli, drvo, baneri, poliester, polikarbonat, polistiren, PVC (visoke gustine), fleksibilni paneli od pene, staklo, metal – rutinski poslovi za jednu swissQprint mašinu. Štampanje na materijalima osetljivim na toplotu poput tekstila, filmova i kartona je sada takođe bez stresa.

 

Čiode za pasovanje

Postavljaju se brzo i pomažu da se u potpunosti i efikasno iskoristi print bed: swissQprint čiode za pasovanje.

Zakačene za finu mrežu one su precizni mehanički učvršćivači i nalaze se sa obe strane print bed-a. Mogu da se koriste za bilo koji format i za više kopija.

 

Nastavak štampanja nakon prekida

Uprkos svim predostrožnostima desio se prekid rada i to pred poslednjih nekoliko metara materijala? Nije kraj sveta. Pomoću softvera operater nastavlja štampanje baš tamo gde je prekinuto – i spašava situaciju.

 

Svetlosna zavesa

Ukoliko neko ili nešto prodre kroz svetlosnu zavesu koja okružuje gredu nosač glave štampača usporava kako bi upozorio ali i zaštitio operatera. U međuvremenu štampanje se nastavlja. Ne gubi se na materijalu ni na vremenu.

 

Crash Senzori

Crash Sensor tehnologija sprečava oštećivanje i škart materijala ukoliko je debljina materijala netačno uneta ili ako ivice materijala vire sa strane. Nosač glave se zaustavlja ukoliko postoji opasnost i kasnije nastavlja iz istovetne pozicije.

 

Jednostavno štampanje serija

Štampanje serija identičnih ili različitih slika bez dodatnih RIP procesa? Ništa lakše uz ’step and repeat’ i ’shadow files’ funkcije koje su deo softvera proizvodnje. Samo izaberete fajlove, unesete željeni broj ponavljanja i pokrenite štampanje.

 

Primene

Neverovatne stvari su sada lake

 

Višeslojna štampa

Transparentnost može da ostavi snažan utisak. Višeslojno štampanje se sastoji iz – sloja procesnih boja, sloja baze, sloja blokatora, sloja baze i još jednog sloja procesnih boja. To se lako postiže, svi slojevi se štampaju u jednom prolazu tako da se preklapaju savršeno precizno i nema opasnosti od razlivanja boje.

 

Efekat laka

Kako bi se stvorio dodatni utisak tu je efekat laka. Mogućnosti su razne: može da se štampa selektivno ili preko cele slike, u tanjem ili debljem sloju, sa mat ili sjajnom završnicom. A tu je i mogućnost štampanja slojeva boje kojima se radi reljefna štampa i Brajevo pismo.

 

Droptix

3D vizuelni efekti na transparentnim medijima su jako atraktivni. Oni se proizvode pomoću štampanih sočiva koja funkcionišu poput uveličavajućeg stakla. Za pripremu podataka kod ove vrste štampe asistira swissQprint Kea softver.

 

Flip – obostrana štampa

Obostrano štampanje uz precizno pasovanje je moguće čak i na neravnomerno isečenim medijima. Čiode za pasovanje i Flip funkcija omogućavaju savršeno pasovanje prednje i zadnje strane što štedi vreme i minimalizuje otpad.

U čemu je caka: jednostavno upasujete istu ivicu prednje i zadnje strane.

 

 

Tehničke specifikacije

 

Dimenzije

Flatbed, full bleed

2500 x 2030 mm
zazor Maksimum 50 mm
Težina supstrata Maksimum 100kg/m2
Širina rolne Maksimum 2500 mm
Težina rolne Maksimum 180 kg / dve rolne po 100 kg
Prečnik rolne Maksimum 360 mm

 

 

Oprema / opcije

 

sušenje UV LED
Opcija štampanja sa rolne na rolnu 2500 mm x beskonačno
Opcija dvostruke rolne 2 x 1200 mm x beskonačno
Opcija table sa stolom za ekstenziju 2500×4000mm/max. 100kg
Tandemska funkcija standardno
prostor štampe, tandemska zona 2500×1015mm
Tip Switch vakuum Standardno

 

Boje

 

Kanali boja Maksimum 9
Glave Maksimum 18
Broj glava po kanalu 1 ili 2
Svetlo cyan, svetlo magenta, svetlo crna
Bela
Lak
Prajmer
Narandžasta
Neon žuta, neon roze

 

 

Integrisane zalihe boja CMYKcmk, narandžasta posude od 5 litara / bela, lak posude od 5 ili od 1 litra / neon, prajmer posude od 1 litra
Boje sa UV sušenjem
Solvent-free (bez VOC-ova)
Greenguard Gold sertifikaт
Snabdevanje belom i sistem održavanja Potpuno automatski
Primena na otvorenom i zatvorenom prostoru

 

Rezolucija

 

Adresabilna rezolucija Do 1350 dpi
Vizuelna rezolucija Do 2540 dpi

 

Dimenzije i težina

 

Dimenzije (dužina x širina x visina) 2,51×5,04×1,42m
Težina 1200 –1600kg
Standardi bezbednosti U skladu sa svim standardima industrije

 

Prvoklasno nasleđe

swissQprint Kudu je sto-procentno proizvod švajcarskog inžinjeringa.

Svaka mašina se sklapa ručno i sastoji se od oko 2200 pojedinačnih delova od kojih više od 90% dolazi iz Švajcarske.

 

swissQprint daje sveobuhvatna i pouzdana rešenja

svaki element swissQprint sistema se pažljivo uklapa u vešto smišljenu celinu: od mehaničkih delova, preko kontrolnih sistema do softvera za proizvodnju. To je zato što inžinjeri koji rade na svakom pojedinačnom elementu konstantno sarađuju. Takođe, proizvodnja boja namenjena swissQprint mašinama vrši se u swissQprint laboratorijama. To je garancija da boje idu u korak sa razvojem mašina i da je njihov učinak konzistentan.

 

swissQprint ima predstavništva u celom svetu

Ovlašćeni predstavnici i prodajni partneri u svojim lokalnim magacinima drže potrošne materijale i rezervne delove tako da je isporuka brza, a svi tehničari prolaze trening u centrali swissQprint-a tako da je održavanje mašina ili asistencija brza, efikasna i pouzdana.

 

Uslovi za instalaciju

 

Napajanje 3 x 400V, 3L + N + PE (50/60Hz)

3 x 480V, 3L + N + PE (60Hz)

3 x 208V, 3L + PE (50/60Hz)

Odlična energetska efikasnost prema ISO 20690:2018

Raspon temperature +20°C to +30°C
Relativna vlažnost 40% do 80% bez kondenzacije